28 oktober 2012
18:00

Pajala IF

Referat: IBK Boden - Pajala IF

Den sena bortamatchen (som blev ännu senare pga domarbyte) mot topplaget Boden slutade, trots en helhjärtad kämpainsats, med förlust.

Boden får en tidig 1-0-ledning redan efter 2.02 då vi inte lyckas trycka bort deras spelare mitt i slottet som enkelt får vända om och sätta bollen lågt stolpe in. Efter målet håller vi tätt och skapar ett par halvchanser framåt, men det är helt klart hemmalaget som styr och ställer. 1-0 står sig perioden ut. I paus efterlyser vi bättre närkampsspel på vissa håll samt att vi inte ska vara blyga utan vilja ha boll och hjälpa varandra.

Andra perioden är den första lik. Boden för spelet, men vi spelar tajt försvar och jobbar stenhårt. Det håller till 7.35 då Boden går två mål på drygt en minut. Vi har lite oflyt då ett av målen tar på en fot eller ett ben och ställer Elin och strax före det andra målet snubblar Jani och det ger Bodenspelaren öppet skottfält. Vi jobbar vidare och skapar en del farligheter på spelvändningar. En av dessa spelvändningar ger åxå utdelning då Evvis i boxplay störtar rakt mot mål och får en chippass av Ullis som hon snyggt förvaltar. Tyvärr svarar hemmalaget med ett 4-1 mål i samma pp.

I sista perioden får vi lite mer att säga till om. Direkt på tek skapar vi en farlighet som så när resulterar. Strax efter har Issa en boll i stolpen och Inka har ett riktigt fint skott från distans. Hade vi fått in en reduceringsboll där kanske det blivit lite nerv i matchen. Vi drar på oss två utvisningar i perioden, men visar upp ett jättefint spel med en tjej mindre samtidigt som Elin spikat igen kassen. Vi släpper int in fler mål, men lyckas inte få in ngn reducering och matchen slutar 4-1.

Totalt sett en bra insats av oss. Försvaret fungerar utmärkt till skillnad från tidigare matcher. Jobbar vi lika hårt i framtiden kommer motståndarna få stora problem att få hål på oss. Elin i kassen storspelar och visar att hon är seriens bästa målvakt. Samtliga backar gör en jätte bra match. Extra pluss till Jani som förutom hårt jobb visar upp ett lugn med bollen. Issa är finurlig framåt. Har en boll i stolpen och bjuder på en läcker tunnel. Evvis är överallt. En pina för motståndarna och förlorar inte en enda närkamp. Är dessutom inblandad i det flesta farligheter framåt och gör ett snyggt mål.

Ullis vill gärna såga itu Örjan och dela den mellan Evvis och Elin. Men att ta livet av vår kära uggla går ju inte så hon beslutar att ge den till Evvis för dennes fantastiska kämpainsats.

Nu ska vi träna på bra och kanske lägga lite extra krut på avslut samt närkampsspel . Nästa matcher är hemma mot Öjebyn och IBK Luleå 17:e och 18:e november.